איך מפיקים פרסומות וידאו?
בשנות התשעים החלה לפרוח בישראל תעשיית הפרסומות בטלוויזיה ובקולנוע. אף על פי שעוד לפני כן היו פרסומות בקולנוע, הרי שרק בשנות התשעים הוקם ערוץ 2 המסחרי וכך נוצרה זירה של פרסומות טלוויזיה.
משרדי הפרסום מהר מאוד נכנסו לתחום, וכך נוצר לו תפקיד חדש, מפיק פרסומות וידיאו. עד אז התחום של המפיקים היה שייך לאלה שעסקו בקולנוע, טלוויזיה או מופעי בידור. מצד שני, כל מה שקשור לפרסום וידיאו, כמעט ולא היה קיים, להוציא, כאמור, קולנוע ותשדירי בחירות.
הפקת פרסומות וסרטים
עולה שאלה, מה זה בכלל הפקת פרסומת בוידיאו, קרי בטלוויזיה וכיצד עושים זאת. הרעיון הוא די פשוט, חברה מעוניינת לפרסם מוצר או שירות, היא פונה למשרדי פרסום במטרה לקבל הצעות. במקרים מסוימים, החברות עובדות באופן קבוע עם משרדים ספציפיים, יש מקרים בהם חברות מחליפות משרדים בכל פעם כשהן יוצאות למסע פרסום חדש.
כאשר מחליטים לפרסם מוצר או שירות, אז מקבלים הצעות שונות, כיצד הפרסומת תיראה, בהתאם לאופי החברה והמטרה שלה. מכינים סקיצה ותסריט, על פיהם בונים את הפרסומת בהמשך. בשלב בו מחליטים להעביר את הפרסומת לשטח, קרי לצלם אותה, אז ממנים מפיק שיהיה אחראי על כל התהליך.
מפיק וידיאו אחראי על כל הצד הניהולי של ההפקה, כשבמקרים מסוימים ניתן לו גם כוח להיות אחראי על הצד היצירתי, אף על פי שלרוב משאירים את זה בידיים של הבמאי. בין היתר, מפיק וידיאו אחראי על גיוס עובדים, קרי במאי, תסריטאי, שחקנים, וצוות טכני, הוא אחראי על השכרת לוקיישנים, הוא אחראי לטפל בכל הנושא של יחסי עבודה בין הגורמים השונים, וכן על הקשר בין החברה שהזמינה את הפרסומת לצוות שמכין אותה.
למעשה, תפקידו של מפיק פרסומות וידיאו הוא להיות האבא של הפרסומת מבחינה ניהולית, בלעדיו אי אפשר יהיה להכין אותה. חשוב לומר, שהמפיק צריך להיות קשוב וסבלני, גם לחברה שהזמינה את השירות, אך גם לצוות היצירתי, קרי הבמאי והשחקנים, מאחר ואם הם לא יוכלו לבצע את עבודתם בראש שקט, הפרסומת לא תצא כמו שהם רוצים.