ציפיות שכר: איך לדעת כמה שכר לבקש בראיון העבודה?
אחד מהקשיים הגדולים ביותר שעומדים בפני מועמדים לעבודה, מועמדים שמגיעים לראיון קבלה במקום חדש, זה לדעת מה גובה השכר שהם אמורים לבקש ומה התנאים שהם אמורים לדרוש מהמעסיק. ולו כדי שיקבלו את מה שהם רוצים, ושני הצדדים יהיו מרוצים. אבל כיצד תדעו כמה לבקש? הנה כמה טיפים חשובים:
כלים להתמודדות עם שאלת השכר
טבלאות שכר
לשמחתנו הרבה, כיום יש לא מעט אתרי אינטרנט, חברות השמה שיכולים לספק לכם מידע על שכר מעודכן בשוק, בכל תפקיד, בכל מקצוע, בכל שנת וותק. על כן, בדקו את טבלאות השכר העדכניות, ואז תדעו כמה עליכם לבקש, מה נחשב סביר, מה נחשב מקובל.
מקומות עבודה קודמים
עליכם לשאול את עצמכם כמה קיבלתם במקום העבודה הקודם, מה היה התפקיד שלכם ובהתאם לכך, מה הגיוני שתדרשו הפעם. נכון שלא יהיה לכם את אותו וותק בחברה, אך אם יש לכם וותק במקצוע, אז זה אמור לספק לכם סיבה לדרוש שכר בתנאים שמתאימים לכם.
סוג התפקיד/סוג העבודה
אם עבדתם במקצוע מסוים, בתפקיד ספציפי, אבל עסקתם בו כמות שעות מסוימת, אז אתם יכולים לדרוש שכר גבוה יותר, אם התפקיד רחב ממה שעשיתם עד כה וכמובן אם תצטרכו לעבוד יותר שעות. תנאי ההעסקה אמורים להשפיע על הדרישות שלכם.
גיל/מצב משפחתי
ישנם מועמדים שאינם מודעים לכך, אך ככל שמתבגרים, מזדקנים, ובוודאי אם הסטטוס המשפחתי משתנה, לדוגמה אם אתם כבר לא רווקים אלא הורים לילדים, יש לכם זכות מלאה לצפות שהשכר שלכם יהיה בהתאם, על מנת שתוכלו לפרנס את המשפחה. סביר להניח שהמעסיק גם יכיר בכך.
מצב בשוק
בסופו של דבר, שוק העבודה מבוסס על היצע וביקוש, אם אתם יודעים שיש דרישה לתפקיד שלכם, אזי הגיוני שתדרשו שכר גבוה יותר. מצד שני, אם אין לתפקיד שלכם דרישה, צפו לכך שהדרישה שלכם לא בהכרח תתקבל.
לא להתבייש, זה השכר שלכם
מועמדים רבים חוששים לא פעם להביע דרישות שכר מסוימות. זכרו, בסופו של דבר אתם לא עובדים בחינם ועל כן, אין סיבה שתתביישו לבקש את השכר שאתם מאמינים שמגיע לכם.