הוצאת ספרי ילדים – האם זה רלוונטי בעידן הדיגיטל
ספרי ילדים היו ז'אנר מאוד פופולארי בעבר והרבה מאוד דעות ומחקרים נכתבו לגביו. בשנים האחרונות, ככל שהעולם הפך לדיגיטלי יותר ויותר, הפכו ספרי הקריאה הוותיקים לפחות פופולאריים ושימושיים. אך בניגוד לספרי מבוגרים וספרי קריאה לבוגרים שנמכרים היום הרבה פחות, חולקים עד היום כבוד רב לספרי הילדים ועדיין ניתן למצוא אותם על המדפים בחנויות ואף לגלות ספרים חדשים שיוצאים לאור.
ספרים – לא רק בעבר
ישנו מיתוס נפוץ שכיום לא קוראים כלל בספרים ואנשים רבים החליפו את תחביב הקריאה שלהם תמורת גלישה באינטרנט, צפייה בסרטונים ושימוש במכשירים דיגיטליים לצרכי תעסוקה שונים. אוקיי, זה נכון. נכון, אך לא באופן מוחלט. אכן, קריאת ספרים אינה נפוצה כל כך כמו בעבר – אצל מבוגרים. אך השימוש בספרי ילדים נשאר כמו שהוא ואולי אף התרבה וגדל. הרי ילדים קטנים אינם יודעים להפעיל מכשירים דיגיטליים במיוחד בגיל צעיר מאוד, והם עדיין משחקים במשחקים תואמי גיל 'כמו פעם'. אחד מצעצועי הילדים הפופולאריים ביותר, הם כמובן הספרים, אבל לא נשכח שיש גם ספרים דיגיטליים בשוק.
פיתוח מיומנויות על ידי קריאה ולא רק
דבר ידוע הוא כי קריאה מפתחת מיומנויות רבות. ומתי זה הזמן לפיתוח מיומנויות אם לא בגיל הרך? קריאה גורמת להרחבת אופקים מרובה ולקניית ידע רב בכל תחומי החיים, היא תורמת לפיתוח יכולת התבטאות נכונה, מפתחת משלב לשוני גבוה וכן הלאה. על כן, מנסים לשמר את ספרי הילדים גם בעידן הדיגיטלי המתקדם על מנת לאפשר להם את ההתפתחות החשובה הזו. דבר נוסף שמהווה יתרון גדול הוא בעניין התעסוקתי כמובן. הרי אף הורה אינו מעוניין שהילדים שלו ישבו מול המסך כל היום, ועל כן מנסים לשמר את תחום ספרי הילדים ככל האפשר.
> למדו אודות התהליך של הוצאת ספר