פרילנסר: כיצד לנהל משא ומתן במהלך ראיון עבודה?
האם זה אתה? הפרילנסר ששמח עד השמיים שהזמינו אותו לראיון עבודה? אתה אפילו לא חושב לדבר על השכר וההטבות שאתה רוצה לקבל. אתה יכול להיות כל כך להוט להשיג את העבודה שאתה פשוט יושב שם בשקט ומסכים לכל התנאים שמוצעים לך.
לא, לא, לא!
אני תמיד מופתע מחדש מכמה פרילנסרים שמחפשים עבודה חושבים שלדון בנושא הזה יוצר רושם שלילי. כמובן שזה דבר נכון להתמקד קודם כל בלמה אנחנו מתאימים להצטרף לצוות/חברה או לעבוד על פרוייקט/עבודה מהבית.
אבל אנחנו גם יכולים לצפות לקבל איזשהוא מושג על מה הם מחפשים ורוצים מאיתנו. פרילנסרים שיודעים מה הם שווים, ולא חוששים לבקש בדיוק את זה, מקרינים בדיוק את סוג האישיות ההישגית שמעסיקים רבים מחפשים, זאת שאולי תניב להם ולארגונים שלהם תוצאות טובות והצלחות בעתיד.
זה חשוב במיוחד אם אתה מועמד לתפקיד ניהולי או בעל אלמנטים ניהוליים. עסקים מצפים מהמנהיגים שלהם להיות בעלי ביטחון והיכולות להילחם עבור הדברים שהם רוצים. אם לא תפגין את היכולות האלה, סביר להניח שהם יבחרו באחד מהמועמדים האחרים שכן מחזיקים בהם, למרות שייתכן והכישורים או הניסיון המקצועי שלהם פחות טובים משלך. גם אם אתה בתפקיד פחות בכיר, כמו למשל כתיבת תוכן, יש חשיבות להדגיש את היתרונות היחסיים שלך על פני אחרים.
תחליט מראש על תנאי העבודה הרצויים מבחינתך, ויחד עם זאת אל תפחד לגשש ולבדוק מה המעסיק מוכן לעשות עבורך מעבר לזה. הנה כמה נקודות למשא ומתן שכדאי לזכור:
– דע את טווח השכר שלך – היה מציאותי לגבי מה שאתה יכול לקבל עבור העבודה באיזור המיגורים שלך ובמצב הכלכלי הנוכחי. תחקור ולמד מה נחשב לשכר סביר ומתקבל על הדעת לעבודה בתחום ההתמחות שלך.
– שאל על ההטבות – תהיה ברור בקשר להטבות שאתה אמור לקבל אם תיקח את העבודה. זכור, ככל שתקבל יותר הטבות כך תרוויח יותר כסף.
– אל תחשוף את הקלפים שלך מוקדם מדי – למרות שאולי אתה רוצה להסכים להצעת עבודה באופן מיידי, זכור שאתה עושה את זה, אתה למעשה מבטל את האפשרות להשיג יותר במשא ומתן. תגיד למעסיק שאתה צריך לחשוב על זה קצת.
אתה רואה, ראיון עבודה זה לא רק קורות החיים שלך, זה עניין של הגדרת תנאי העבודה עבורך וגם עבור המעסיק שלך. אתה צריך להתמקח על מה שאתה שווה עכשיו – ואתה שווה את זה עכשיו, לא אחרי שתתחיל לעבוד עבורו. תעמוד על שלך, ותקבל את הכבוד וההצלחה שמגיעה לך.