סחיטה בפייסבוק – איך להמנע מזה?
המרחב המקוון אמנם כבר חי ובועט, וזה כבר שנים שכולנו עושים בו שימוש רב ויומיומי. אבל יחד עם זאת בכל מה שקשור לעניין המשפטי התחום עדיין נמצא בתחילת דרכו. העובדה שהרשת מאפשרת לגולשים לבצע פעולות שונות אשר מוגדרות כאסורות, מעמידה את האנושות מול מציאות שונה אשר פותחת דלת בפני עולם שלם של סחיטה, אלימות, גניבה, התחזות וכן הלאה. מול כל אלו יש למצוא מענה הולם כדי למנוע מקרים כאלו ולתת לאנשים שניזוקו את הכלים לעזור לעצמם במועד.
כיצד להימנע מסחיטה בפייסבוק?
לפני הכול חשוב מאוד כי כל מי שגולש ברשת המקוונת או עושה שימוש בפייסבוק יהיה מודע לכך שיש פעולות שנראות תמימות, אבל למען האמת הן עלולות להיחשב כחמורות מאוד עד לכדי עונש מאסר! היות שנעשים ניסיונות למגר פעילות שלילית ברשת וכך למנוע פגיעה או כל נזק אחר בגולשים אחרים. חשוב להכיר את החוק ואת כללי ההתנהגות בפייסבוק, ולהימנע ככל האפשר מפעולה שאינה מותרת שלא נמצא עצמינו מבקשים חנינה מהנשיא בסוף. כאשר מכירים את החוקים ואת הכללים ניתן להתאים את הגלישה לנדרש ולהימנע מפעולות לא רצויות.
אכיפה וענישה ברשת המקוונת
חשוב לדעת כי כיום הולכת המודעות בעניין וגדלה. וגם במשטרת ישראל משקיעים משאבים בתחום זה. לשם כך הוקם מוקד 111 אשר נועד לספק מענה לפניות בענייני עבירות אינטרנטיות. כך שאם אדם סוחט באיומים באינטרנט או בפייסבוק, אם אדם מנצל לרעה את היכולות שלו והוא פוגע בגולשים אחרים – יוכלו הללו לפנות למקוד המיוחד של משטרת ישראל על מנת לקבל מענה וסיוע. המיוחד במוקד זה הוא הידע המקצועי ואנשי המקצוע אשר מאיישים את המוקד. חלק מיכולות אבטחת המידע של המוקד מאפשרים להם לאתר באופן מהיר את האדם הפוגע שיושב בביתו, בפארק עירוני או בבית קפה, ולזהות את הפעילות החשודה שלו.
עבירות ברשת המקוונות
אכן, הרשת המקוונת פתחה בפנינו עולם חדש של קשרים חברתיים, מסחר ושיווק. אך לצד התועלות הללו כולנו מגלים כי הננו חשופים לפגיעות שונות. כדי להימנע מכך ולמנוע עימות מול חשוד הדוגל בשינוי עילה כל רגע, חשוב ללמוד על העניין ולפעול כיאות בכל ההתנהלות המקוונת שלנו. כמו כן נשמור על עצמנו מפני אנשים פוגעים.