חתימה דיגיטלית בסטנדרט גלובלי מתקדם
אחד התחומים הבולטים ביותר היום בעולם האינטרנט, מתייחס לכל הנושא של אבטחת מידע ואבטחת נתונים. אפשר לומר שהפרדוקס הגדול של תקופתנו הוא, מצד אחד אנחנו יכולים לעשות הכל דרך המחשב, אנחנו יכולים לקבל את כל המידע שאנחנו צריכים ולבצע אינספור פעולות דרך המחשב מבלי שנצטרך להשתמש בנייר ובאמצעים דומים, מצד שני, אנחנו חשופים מכיוונים שונים, יש עלינו לא מעט איומים דיגיטליים ובכל שלב מישהו יכול לפרוץ את המחשב שלנו, לגנוב או להשתמש במידע שלנו.
אחת הדרכים להתמודד עם בעיה זו היא באמצעות חתימה דיגיטלית. מדובר על חתימה שאנחנו יוצרים באמצעות כלים אלקטרוניים, היא לא ניתנת לזיוף וניתן לבסס אותה רק באמצעות זיהוי מסוים, קודים של אבטחה, בין אם מדובר בסיסמאות, נתונים, שאלות אבטחה ועוד.
צריך לומר, בלא מעט מוסדות היום, כולל מוסדות פיננסים אנחנו יכולים למצוא שימוש הולך וגובר בחתימה דיגיטלית, מתוך הנחה שחתימה רגילה קל מאוד לזייף ולא ניתן לזהות אם מדובר בחתימה אמיתית או לא. לעומת זאת חתימה דיגיטלית, קשה לזייף, לא קל להכיר את הנתונים שמובילים ליצירת חתימה כזו, וכן אי אפשר לחתום חתימה כזו כך סתם, לכן קשה מאוד לזייף אותה.
היום אנחנו יכולים למצוא לא מעט מקומות אשר מחייבים שימוש בחתימה דיגיטלית, זה נכון לגבי מוסדות פיננסיים, מוסדות חינוך ורפואה, זה נכון בעת ביצוע עסקאות בין גורמים שונים ועוד. חשוב לומר, שעם הזמן נוצר סטנדרט מסוים של חתימה דיגיטלית, הסטנדרט הוא גלובלי, כלומר כל המדינות והארגונים נעים לכיוונו מתוך כוונה לייצר אחידות.
צריך לומר, חתימה דיגיטלית היא לא דבר טבעי כלומר בזמן שבמקרים רבים אנחנו עדיין נשתמש בחתימה רגילה שלנו יש מקומות בהם השימוש בפונקציה מתקדמת כל כך עדיין לא מקובלת ולא נפוצה. עם זאת, במהלך השנים אנחנו יכולים לראות יותר ויותר גורמים וארגונים שמבקשים להשתמש בחתימה זו, מתוך הכרה שזו פשוט הדרך הנכונה לאבטח את המידע וכן להבטיח שיהיה ניתן להימנע מזיופים ומצבים דומים. כמובן שזה בא להגן על כל הצדדים בתהליך.