ייעוץ קריירה – מתי עושים אותו ולמה?
בעבר, ההחלטה באיזה תחום נעסוק כשנהיה גדולים, הייתה יחסית פשוטה וברורה. חלק מהאנשים היו בוחרים בתחום של ההורים שלהם, מתוך כוונה להמשיך את דרכם, אחרים היו הולכים ללמוד בתחום מסוים על פי עצת הוריהם, והיה מי שהתחיל לעבוד במקום מסוים, ושם הוא נשאר כל החיים.
כיום שוק העבודה הוא אחר לגמרי אך גם הדרישות והציפיות שלנו הן שונות. מקום העבודה אליו אנחנו מגיעים אחרי השירות הצבאי, לא פעם הוא בסך הכל מקום זמני בשבילנו, מרביתנו לא בהכרח מעוניינים לעבוד במה שההורים שלנו עובדים, וגם אם אנחנו הולכים ללמוד מקצוע מסוים באוניברסיטה, זה לא מחייב שנעבוד בתחום. למעשה, מרבית האנשים מחליפים קריירה אחת לפחות עד גיל ארבעים, והרבה יותר מחליפים מקומות עבודה על פי הצורך.
כיצד בוחרים קריירה?
אחת הדרכים להתמודד עם השאלה, במה נבנה את הקריירה שלנו, היא בעזרת ייעוץ קריירה. צעירים רבים פונים אל יועצי קריירה אשר מטרתם לעזור להם לבחור את המסלול הנכון בשבילם. הרעיון הוא מאוד פשוט, במקום לעבוד בתחום שאנחנו לא נהנים בו או בתחום שהוא לא מתאים לנו מבחינת הכישורים והיכולות, הרי שבעזרת יועץ קריירה אנחנו מכוונים את עצמנו אל תחומים שאנחנו יכולים להשתלב בהם ולהפיק מהם תועלת מרבית.
בדרך כלל, אנשים פונים אל ייעוץ קריירה במצבים הבאים: אחרי שירות צבאי (או טיול אחרי צבא) כשנמצאים באי וודאות לגבי השאלה מה ללמוד ולאיזו קריירה הם צריכים לייעד את עצמם, כשהם מתחילים לעבוד בתחום מסוים והם לא מרגישים שלמים איתו, כשהם עוברים מתחום לתחום כי הם מרגישים שאף אחד מהם לא מספק להם את מה שהם מחפשים, או כשהם עוזבים תחום מסוים אחרי הרבה שנים, וכעת הם נמצאים בצומת דרכים, האם להמשיך באותו כיוון בחברה אחרת או לפנות לקריירה חדשה.
חשוב להבהיר, ייעוץ קריירה זה לא דבר מוחלט וסופי, הייעוץ נותן הרבה כלים ועזרה, אך בסופו של דבר ההחלטה והאחריות היא בידינו. עלינו להחליט מה נכון עבורנו. עצם זה שאנחנו פונים לייעוץ זו כבר הוכחה שאנחנו מעוניינים לקבל עזרה ומבינים שאנחנו לא יכולים להחליט לבד, אך אנחנו נישא באחריות לתוצאות ההחלטה שלנו ולכן חשוב שאנחנו נהיה אלה שנקבל את ההחלטה על פי מה שטוב לנו.