האם כדאי לקנות גאדג'טים בארץ או בחו"ל?
כולם אוהבים גאדג'טים. ישנם אנשים אשר מרבים לבצע רכישה של חפצים כאלה ואחרים, ויש אחרים אשר מתמקדים להם ברכישה של כמה בודדים שבהם הם מידי תקופה מתמקדים. מאז שהטכנולוגיה התפתחה וסין החלה בייצור המוני של מוצרים עם מאות של מפעלים ששם קיימים ומייצרים כל היום סוגים רבים של מוצרים מכל הסוגים, המלאי של גאדג'טים אשר זמינים עבור בני האדם מסביב לכל העולם רק נעשו יותר רבים ויותר מגוונים. הרכישה של טלפון חכם, של אוזנייה אלחוטית ואפילו רכישה של מחשבים ניידים הפכה להיות כזאת שזמינה עבור כל מי שחפץ בכך, עם אתרים מסחריים שלכל העולם את הסחורה הזו מפיצים.
ככה קונים גאדג'טים היום
אם אתם אנשים אשר מגבילים את הרכישות של הגאדג'טים שלכם רק לאתרים ישראלים, אתם מפסידים. מדוע? כי יש מבחר עצום של מוצרים שזמינים דרך עלי אקספרס, כשאר ישנה הבנה כי ישראלים אוהבים אף הם לקנות ועבורם יש גם עלי אקספרס בעברית. דבר זה אומר כי לא צריכים להתעמק במונחים בשפה אחרת, אלא לקנות בשפה שהכי מבינים, ומה שנותר הוא רק לעבור על פני הקטגוריות הרבות אשר נמצאות באתרים שמכילים מאות אלפי מוצרים, שמהם בוחרים לפי ספקים, לפי עלות או לפי כל דבר אחר שאיתו בוחרים לסנן את הרשימה האינסופית של פריטים רלבנטיים. ככה קונים היום בצורה חכמה, כאשר מה שמוביל הוא לא רק המלאי הרחב באתרים כמו עלי אקספרס אלא בעיקר גם המחיר.
המחיר היותר נוח מנצח
לפני עידן האינטרנט אנשים היו רוכשים את המוצרים שלהם על ידי חיפוש של חנות שבה יש עלות הוגנת עבור המוצר שאותו הם מעוניינים לרכוש. כיסויים עבור טלפון סלולרי ואף הטלפון עצמו היו עולים הרבה מאוד עם מחירים שאר הביאו לספקים של כל אלה רווחים של מאות אחוזים. לישראלי לא היו אלטרנטיבות, והוא היה רוכש ממה שקיים אצל החנויות בישראל בלבד.
מן הרגע בו קמו אתרים מסחריים עם מבחר ענקי, כמו אמזון, אי ביי ואלי אקספרס האסייתי, הקונים החלו להבין כי יש להם הבדלים עם פערים אדירים של מחירים, כאשר המוצרים היו שווי ערך מבחינת האיכות לאלה שהם קונים במחיר יותר גבוה אצל ספקים מקומיים. זה השלב שבו ההבנה שקעה לה עמוק פנימה, וגם אנשים שלא היו חשים בנוח לבצע רכישה אונליין החלו להיות קונים חכמים שקונים כל מיני סוגים של גאדג'טים במחירים נמוכים מאי פעם.
מחכים לסחורה בסבלנות
החיסרון הכי גדול אולי של רכישה דרך אתרים שמהם הספקים שולחים מכל מיני מקומות של העולם, ובעיקר מסין, הוא הזמן שאותו צריכים להעביר עד אשר אותם פריטים שנרכשו מגיעים. ישנם מוצרים שמגיעים לאחר שבועיים ימים, ושי אחרים שעבורם מחכים לא פחות מחודש מלא. זה תרגול ברכישה מוקדמת של כל מה צריכים, לצד דחיית סיפוקים שתגיע לשובע שלה עם הגיע ההודעה כי הפריטים בדואר נמצאים.
בסופו של עניין רכישה באתרים בינלאומיים מוכיחה את עצמה בתור השיטה הכי טובה לרכישה של גאדג'טים ושאר מוצרים שאוהבים, והמספרים של הרכישות בימי מכירות מיוחדים מוכיחים את הטענה הזו עם מספרי ענק שמידי שנה עולים.